Ver op de zee voeren Spaanse vissers, onbewust van het belangrijke samenzijn op de grillige kliffen van de rotsformatie Punta del Callao waar op het bovengelegen terras het “puikje” van onze club El Teide de voornaamste dag van het jaar mocht vieren.

De bijbehorende prachtige speldjes kwamen traditiegetrouw van de vaardige handen van Hannie.

De cava was ieders lippen al voorbij gegaan op het moment dat juist voor deze gedenkwaardige dag onze voorzitster mevrouw Ans Dubbeldam het woord voerde naast onze vorstelijke vertegenwoordiger Stanley L. Weytjens om deze dag van blijdschap en hulde extra luister bij te zetten en zoals Patriotten betaamd zongen wij het door de burgemeester van Antwerpen, Filips van Marnix heer van Sint-Aldegonde, geschreven lied dat verhaalt van de heroische tijden van weleer. Van dit “Strijdlied” uit 1574 waren op deze Koningsdag slechts het eerste en het zesde couplet te horen waardoor het veel vuriger 10e couplet achterwege bleef. Het lijkt gepast om deze ommissie het volgend jaar recht te zetten waarbij het elfde couplet wellicht ook opgenomen kan worden.

Na het lied én het Oranje bitter was inmiddels de zwarte brigade van Westhaven Bay al aan haar voorbereidingen begonnen om de zorgvuldig geprepareerde lunch uit te serveren en zoals altijd verstomden de gesprekken iets om te kunnen genieten van het gebodene maar die betrekkelijke rust gaf onze muzikant Hans Bootsman juist de ruimte om het beste uit zichzelf te halen en de ruimte te vullen met ontspannen doch zwoele klanken terwijl de wijn sprankelde in de glazen. Met een stralende zon aan het blauwe firmament, een uitnemend nagerecht op tafel en een foto van het vorstelijke paar op de achtergrond besloten we deze koningsdag terwijl onze muzikant Hans Bootsman ondersteund door plechtige muziek “you are always on my mind” ten gehore bracht. Enkelen knikten daarbij naar elkaar!


En alsof er niets gebeurd was voeren de Spaanse vissers nog op zee.

 

 

Bewaren

Wie is online?

We hebben 14 gasten en geen leden online

"Lid worden"

Wil je lid worden van onze Holland Club El Teide? Dat kan voor een contributie van € 20,00 per kalenderjaar per persoon. Je ontvangt dan regelmatig onze Nieuwsbrief, bent welkom op al onze bijeenkomsten en krijgt korting op deelname aan onze evenementen. Om precies te weten wat je moet doen om je aan te sluiten bij onze club, klik in het menu op Lid worden

"Nieuwsbrief"

Alle leden van de Holland Club El Teide ontvangen tussen oktober en mei maandelijks de Nieuwsbrief. Die Nieuwsbrief wordt per mail gestuurd aan de leden die een e-mail adres hebben opgegeven. Leden die geen e-mail adres of internet hebben, ontvangen de Nieuwsbrief per post. In deze brief worden alle toekomstige activiteiten en bijeenkomsten van de Holland Club bekend gemaakt. Ook staan er verslagen in van recente evenementen. Op deze manier blijven de leden optimaal geïnformeerd over wat er in de club gebeurt. In een later stadium wordt de Nieuwsbrief op deze site geplaatst.

Advertenties

Advertenties