Ons erelid Jan Koster houdt in Nederland niet alleen een wakend oog op het wel en wee van de daar wonende clubgenoten

- en op de inning van de lidmaatschapsgelden -, hij is in zijn woonplaats Made en omgeving (gemeente Drimmelen) ook buitengewoon actief als vrijwilliger voor de Stichting Welzijn en Ondersteuning (SWO). En wel dermate dat hij kort voor Kerstmis j.l. tot vrijwilliger van het jaar is benoemd, waarvoor hem tot zijn eigen grote verrassing op de traditionele 'Dank je wel'-bijeenkomst van de SWO Drimmelen de Vrijwilligerspenning 2016 is uitgereikt.

 

Jan heeft het met zijn 86 lentes en niet altijd meewerkende ledematen gepresteerd vorig jaar 52 plaats- en streekgenoten (75-plussers) thuis te bezoeken en tal van anderen te begeleiden naar b.v. het ziekenhuis of een activiteit. En dat gaat dan natuurlijk echt op z'n Jans: hij neemt er ruim de tijd voor. Een afspraak wordt al gauw een heel dagdeel dat even gezellig als nuttig is voor de cliënten.

'Jan zegt nooit nee en hij is een enorme steun en toeverlaat geworden voor heel veel mensen sinds hij zich vier jaar geleden meldde als vrijwilliger', zo werd onze erevoorzitter bij de feestelijke uitreiking van de Vrijwilligerspenning door de SWO-leiding geprezen. En Jan zelf vertelde de plaatselijke pers verrukt: 'Dit is toch fantastisch?! Na jaren mantelzorger te zijn geweest was ik bang achter de geraniums te belanden. Wat ben ik blij dat ik de stap naar het vrijwilligerswerk heb gemaakt. Ik doe dit met enorm veel plezier.  Wat een eer, deze penning!'

Bewaren

Wie is online?

We hebben 25 gasten en geen leden online

"Lid worden"

Wil je lid worden van onze Holland Club El Teide? Dat kan voor een contributie van € 20,00 per kalenderjaar per persoon. Je ontvangt dan regelmatig onze Nieuwsbrief, bent welkom op al onze bijeenkomsten en krijgt korting op deelname aan onze evenementen. Om precies te weten wat je moet doen om je aan te sluiten bij onze club, klik in het menu op Lid worden

"Nieuwsbrief"

Alle leden van de Holland Club El Teide ontvangen tussen oktober en mei maandelijks de Nieuwsbrief. Die Nieuwsbrief wordt per mail gestuurd aan de leden die een e-mail adres hebben opgegeven. Leden die geen e-mail adres of internet hebben, ontvangen de Nieuwsbrief per post. In deze brief worden alle toekomstige activiteiten en bijeenkomsten van de Holland Club bekend gemaakt. Ook staan er verslagen in van recente evenementen. Op deze manier blijven de leden optimaal geïnformeerd over wat er in de club gebeurt. In een later stadium wordt de Nieuwsbrief op deze site geplaatst.

Advertenties

Advertenties