Op zondag 29 oktober jongstleden is traditiegetrouw het clubseizoen 2017 – 2018 van Holland Club El Teide met de zogenaamde "Haringdag" in Club Miramar in Los Realejos van start gegaan.

Het was voor mij, aangezien ik sinds korte tijd lid ben, de eerste keer dat ik een evenement van onze club heb bijgewoond. Het was GEWELDIG en ik heb GENOTEN! Op verzoek van onze voorzitter, Ans Dubbeldam, heb ik verslag gedaan van deze dag. Het is wel eens interessant te weten hoe een nieuw lid de openingsdag ervaart die voor velen van jullie al zo vertrouwd is. In het voorjaar van 2017 ben ik van Nederland naar Tenerife verhuisd. Op zoek naar een nieuw bestaan op, zoals ik Tenerife noem, het eiland van mijn moeder. Mijn roots liggen dus hier, maar ik ben een geboren en getogen Rotterdamse! In dit nieuwe bestaan wilde ik mijn twee werelden, de Nederlandse en Spaanse, combineren en besloot me aan te melden als lid van de club.

Hoe belangrijk een club als deze is voor met name de Nederlanders en Nederlandstaligen die hier permanent of een groot deel van het jaar wonen, werd mij afgelopen zondag duidelijk. Het eiland is geweldig mooi, de lokale bevolking is uiterst vriendelijk, de zon schijnt nagenoeg altijd en het eten vind ik geweldig… maar ik mis af en toe ´een stukje Holland´ hier!

Afgelopen zondag kon ik, samen met de overige 120 aanwezige gasten, eens even "ouderwets" op zijn Hollands genieten. Janarie, erelid van de club, was verantwoordelijk voor de coördinatie van de Haringdag. De traditionele hutspot en de 120 gehaktballen zijn door hem bereid. Het was heerlijk! Naar ik begrijp, is hij tijdens de voorbereidingen geassisteerd door een aantal vrijwilligers (waar onder bestuursleden en leden van de club). Want ga er maar eens aanstaan; hutspot bereiden voor 120 man. Daar moeten heel veel uien voor gesneden worden! Petje af!

En dan de haring. Hoe krijg je het voor elkaar om 500 haringen op Tenerife te krijgen? Bijzonder toch! Dit werd dus mogelijk gemaakt door het echtpaar Parlevliet (clubleden), de lading is gratis meegestuurd met de zending voor Loro Parque.

Het was voor mij de eerste keer dat ik Club Miramar bezocht. Een schitterende locatie met vriendelijke bediening, die door Ria Brinkert versierd was met o.a. ballonnen in onze rood-witblauw kleuren. De Haringdag werd opgeluisterd met muziek, verzorgd door Hans Bootsman. Ik wilde meezingen met "Zij gelooft in mij", maar ik heb me weten in te houden! Het zingen kan ik beter aan Hans overlaten.

De sfeer onderling was zeer vriendelijk en ik heb kennis kunnen maken met een aantal leden waarbij de positieve ervaringen over het verblijf op het eiland over en weer uitgewisseld werden.

Al met al heb ik mijn eerste samenzijn met de club als zeer positief ervaren. Het voelde goed om op Tenerife, mijn nieuwe thuis, even tussen "mijn" mensen te zijn, mijn taal te spreken en te kunnen genieten van de Nederlandse gewoonten en tradities. Ik wil dan ook het bestuur van de Holland Club bedanken voor het feit dat door hun inzet "een stukje Holland" op Tenerife beleefd kan worden. Natuurlijk gaat mijn dank ook uit naar allen die van deze openingsdag een feestje hebben gemaakt!

Yolanda Barreiro de León

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Wie is online?

We hebben 24 gasten en geen leden online

"Lid worden"

Wil je lid worden van onze Holland Club El Teide? Dat kan voor een contributie van € 20,00 per kalenderjaar per persoon. Je ontvangt dan regelmatig onze Nieuwsbrief, bent welkom op al onze bijeenkomsten en krijgt korting op deelname aan onze evenementen. Om precies te weten wat je moet doen om je aan te sluiten bij onze club, klik in het menu op Lid worden

"Nieuwsbrief"

Alle leden van de Holland Club El Teide ontvangen tussen oktober en mei maandelijks de Nieuwsbrief. Die Nieuwsbrief wordt per mail gestuurd aan de leden die een e-mail adres hebben opgegeven. Leden die geen e-mail adres of internet hebben, ontvangen de Nieuwsbrief per post. In deze brief worden alle toekomstige activiteiten en bijeenkomsten van de Holland Club bekend gemaakt. Ook staan er verslagen in van recente evenementen. Op deze manier blijven de leden optimaal geïnformeerd over wat er in de club gebeurt. In een later stadium wordt de Nieuwsbrief op deze site geplaatst.

Advertenties

Advertenties