Welkom op de website van de Holland Club El Teide Tenerife. Wij zijn een zeer actieve club op Tenerife van en voor Nederlanders en Vlamingen en ieder ander die affiniteit heeft met de Lage Landen en zich thuis kan voelen in ons gezelschap. Het bestuur van de Holland Club nodigt dan ook alle hierboven bedoelde Tenerife-liefhebbers die permanent of een deel van het jaar op het eiland wonen uit om een lidmaatschap te proberen.

Dat is temeer de moeite waard omdat de Holland Club El Teide groeit en bloeit als zelden tevoren. Het ledenaantal stijgt (het zijn er nu zo'n 260), evenals het aantal georganiseerde evenementen en de deelname daaraan. Elke week is er zowel in het zuiden als in het noorden een genoeglijke koffieochtend en zijn er (in het winterseizoen) wandelgroepen actief. Naast de vaste jaarlijkse feestelijke gelegenheden zijn er nog eenmalige leerzame uitstapjes waarbij onze leden nader kennis kunnen maken met bijzondere aspecten van de Teneriefse economie en cultuur.

Regelmatig, behalve in de zomer, komt er een Holland Club-nieuwsbrief uit waarin verslag wordt gedaan van recente activiteiten en nieuwe worden aangekondigd. Elke zomer is er ook een interessante excursie in Nederland voor 'overzomeraars' aldaar. En sinds kort is er zelfs een eigen clublied, te vinden op www.DeLiedjeskrant.nl

Kortom, ben jij ook een actieveling en wil jij ook nieuwe vrienden maken in zo'n enthousiaste groep mensen op ons dierbare eiland, voor  20,00 per persoon per jaar is je leven op Tenerife een dimensie rijker. Ons adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Kom erbij!          

Tags:

Op zondag 29 oktober jongstleden is traditiegetrouw het clubseizoen 2017 – 2018 van Holland Club El Teide met de zogenaamde "Haringdag" in Club Miramar in Los Realejos van start gegaan.

Lees meer...

Vrijdagmorgen 10 maart verzamelden een groep van 15 enthousiaste clubleden bij de ingang van het Jungle Park om vanaf 10.00 uur dit fraai aangelegde park te verkennen.

Lees meer...

De polonaise, een van oorsprong Poolse reidans die al eeuwen geleden een icoon werd van het Nederlands-Vlaams cultureel erfgoed dat thans ernstig wordt bedreigd door de multiculturele samenleving en daarom dringend onderdeel moet worden van elke groot-Nederlandse inburgeringscursus, heeft de unieke eigenschap dat de uitvoerders van dit populistische ballet dikwijls met een lichte maar zichtbare schaamte meedoen aan deze folkloristische uiting.

Lees meer...

Als je op Tenerife in het centrum van de voorname oude stad La Oratava tot in het centrum weet door te dringen van de edele plaatselijke wijnen en van de locale haute cuisine, dan ben je waarachtig in het centrum, ja, in het hart, van wat moeder aarde aan goeds te bieden heeft.

Lees meer...

Op 27 maart 2017 vond een informele sobere herdenking plaats van de vliegtuigramp op Tenerife d.d. 27 maart 1977.

Lees meer...

Zo tumultueus als vorig jaar in het Noorden de Algemene Ledenvergadering verliep ('de Slag bij La Oratava'), zo sereen en opgewekt kwamen en bleven bijna tachtig clubgenoten afgelopen vrijdag 17 februari in het Zuiden bijeen voor de jaarlijkse inventarisatie van het wel en wee van onze vereniging. 

Lees meer...

Nergens bloeit onze Holland Club zo zichtbaar als in de wintermaanden op de zuidelijk koffie-ochtenden bij Happy Days in Costa Silencio.

Lees meer...

Ons erelid Jan Koster houdt in Nederland niet alleen een wakend oog op het wel en wee van de daar wonende clubgenoten

Lees meer...

De Kerstlunch van onze club op 26 december jl. was in één woord ge-wel-dig. Degenen die er niet bij waren hebben écht iets gemist.

Lees meer...

Onder leiding van chef Andrés Notario presenteerde het team van Atuvera een geweldige nieuwjaarsreceptie.

Lees meer...

Onder de creatieve leiding van Ria Brinkert heeft een groep leden – waaronder twee mannen – van onze club prachtige kerststukken gemaakt.

Lees meer...

Wie is online?

We hebben 20 gasten en geen leden online

"Lid worden"

Wil je lid worden van onze Holland Club El Teide? Dat kan voor een contributie van € 20,00 per kalenderjaar per persoon. Je ontvangt dan regelmatig onze Nieuwsbrief, bent welkom op al onze bijeenkomsten en krijgt korting op deelname aan onze evenementen. Om precies te weten wat je moet doen om je aan te sluiten bij onze club, klik in het menu op Lid worden

"Nieuwsbrief"

Alle leden van de Holland Club El Teide ontvangen tussen oktober en mei maandelijks de Nieuwsbrief. Die Nieuwsbrief wordt per mail gestuurd aan de leden die een e-mail adres hebben opgegeven. Leden die geen e-mail adres of internet hebben, ontvangen de Nieuwsbrief per post. In deze brief worden alle toekomstige activiteiten en bijeenkomsten van de Holland Club bekend gemaakt. Ook staan er verslagen in van recente evenementen. Op deze manier blijven de leden optimaal geïnformeerd over wat er in de club gebeurt. In een later stadium wordt de Nieuwsbrief op deze site geplaatst.

Advertenties

Advertenties